Om mail med rubriken ”Du förlorar snart åtkomst till din Office 365-prenumeration”

Om du har Microsoft Office 365 och din licens är på väg att gå ut skickar Microsoft ut mail med varning om att licensen är på väg att gå ut. När du får meddelandet är viktigt att du kollar upp så att du har giltiga licenser, och om du inte har det beställa nya licenser av oss. Är du osäker så skicka ett mail, support@kisabkontor.se, eller ring till oss, 0303-83334.

För er som köper licensen på avtal från oss på KISAB ser vi till att de förnyas, men trots det kan det i vissa fall komma mail med varningar från Microsoft. Detta beror på en ändring i licenshanteringen som Microsoft genomfört.

Tidigare lade vi till licenser till dig via en licensmodell hos Microsoft som heter Open. Där köpte vi en årslicens i taget som vi sedan registrerade på ditt företag.

Numera har Microsoft tagit fram en ny hantering av licenser där vi via vår grossist kan gå in och registrera licenserna direkt på ditt företag. På det viset får vi bättre kontroll på licenserna, och behöver inte bevaka när de går ut för att i god tid kunna fylla på med ett nytt år.

Tyvärr är det så att det inte går att ta bort de gamla Open-licenserna utan de ligger kvar tills de gått ut och automatiskt raderats. Det fanns en bra tanke där från början, att man som kund inte skulle missa att förlänga, men tyvärr blir det irriterande och svårt att förstå varför det kommer flera varningar när man redan har giltiga licenser på användarna.

Så snart licensen raderats slutar det komma fler mail.